7-klapper voor DIOS <18-1

7-klapper voor Dios <18-1 Boys tegen hekkensluiter BSC’68

Vandaag stond de wedstrijd tegen de hekkensluiter BSC’68 uit Benthuizen op het programma. De eerste wedstrijd van het seizoen eindigde in een 3-3 gelijkspel. Van enige onderschatting kon absoluut geen sprake zijn.
Gezien belang van de wedstrijd en vele afwezigen vandaag kon van enige onderschatting dan ook niet aan de orde zijn. Zo zijn Pascal, Kallai, Kayen, Christiaan en Victor om verschillende redenen vandaag niet inzetbaar. Gelukkig aanvullingen vanuit de 17-1 die net voor ons hun wedstrijd speelde. Zodoende konden keeper Kimi van Rees, Jim Zondag, Stan Ippel, Pepe de Vries en Soulaiman Bougafer net op tijd aansluiten bij aanvang van onze wedstrijd.
In de opstelling plaats voor keeper Kimi en spits Pepe. Verder de bekende namen van onze 18-1 Boys met wat positie wijzigingen. Hierdoor noodgedwongen Luca van Berkel op linksback, aangevuld achterin met Kevin de Zwart, David Schrijver en Bas Kokke. Op het middenveld Kishan Sewkaransing, Rick van Groeningen en Brent Ekkel en voorin Jochem Sterrenburg, Sami Afkerin en Pepe.

Lekker warm zomers weertje op het Jan Schrama Dios complex en vele ouders en toeschouwers waren aanwezig vandaag. We begonnen wederom voortvarend en identiek aan vorige week binnen de 2 minuten een 1-0 voorsprong. En weer was het aanvoerder Kevin die op aangeven van Sami bij de tweede paal de bal binnen schoot. Lekker begin en een belangrijke voorsprong. We waren sterker en met name de opkomende Luca vanaf links was een paar keer dreigend. Het was dan ook dezelfde Luca die met een mooie actie met een vlammend schot met buitenkant links de bal in de kruising schoot. Echt een beauty van een goal en de verdiende 2-0 was binnen een kwartier daar. Het was een eenrichtingsverkeer op het doel van BSC’68 zonder dat we zelf echt goed voetbalde.

Kansen voor Jochem, Brent en Luca voorkwamen dat we op de 3-0 kwamen, maar vlak voor rust was het toch Rick die op aangeven van Kevin na een werkelijk geweldige pass de keeper omspeelde en scoorde. Uiteindelijk gingen we met een 3-1 voorsprong de rust in, omdat BSC’68 toch nog scoorde. We stonden 3-1 voor, maar we speelde gewoon niet goed. En de Boys vonden dat gelukkig zelf ook. Dat is een mooie ontwikkeling. Wissel in de rust en de hardwerkende en moegestreden Pepe naar de kant voor Jim Zondag. Beide al een wedstrijd in de benen dus beter zo.

De tweede helft heeft de tegenstander niet op ons doel geschoten en heeft Kimi lekker kunnen genieten van het zonnetje. De ruimtes werden groter en hierdoor werden de combinaties en acties aan onze kant ook beter en leuker om te zien. Na een kans van Sami was het in de 14e minuut van de tweede helft Rick die zijn tweede van de middag scoorde op aangeven van de zeer sterk spelende Kishan 4-1. Het was wachten op meer goals en weer was het Sami die met een vlammend schot de paal raakte, maar daar was Jim die alert reageerde en zijn sterke invalbeurt opluisterde met een goal 5-1 in de 68e minuut. Tijd voor een wissel en Stan Ippel erin voor Sami. Het werd ook nog 6-1 en zo scoorde Rick zijn hattrick op aangeven van de goed ingevallen Jim. In de tussen tijd was Soulaiman ook ingevallen en kon zo zijn debuut maken in de < 18-1 met een verdienstelijke invalbeurt. Mooi om te zien deze gasten. De mooiste aanval van de middag werd voor het laatst bewaard. Een aanval met 1 keer raken via Soulaiman, Bas en Jim en zo op de geheel vrijstaande Kevin die simpel kon afronden. Wat een mooie afsluiting van deze wedstrijd met een 7-1 eindstand. Al met al een goed resultaat tegen de nummer laatst.

Drie zeer belangrijke punten in strijd op lijfsbehoud in de Divisie. Nog twee zeer zware wedstrijden te gaan,  die gewonnen moeten worden. Beginnend volgende week uit tegen directe concurrent Rodha’76 uit Bodegraven om 10.15 uur in de ochtend. Wie verzint dit?
We gaan het beleven en opmaken voor weer een kraker.