Home » Technisch Hart

Technisch Hart

Wij zijn een rijke vereniging! En dan heb ik het niet over centen, maar over de grootte en diversiteit van onze vereniging.
Onze voetbalclub bestaat uit maar liefst 55 voetbalteams: jongensteams, mannenteams, zaalvoetbalteams, G teams, Meiden/Damesteams. En daarnaast een grote hoeveelheid scheidsrechters, die ook tot een team behoren, die ook verbonden zijn aan Dios en ons mooie spelletje.

Al die teams hebben (minimaal) 1 trainer, die week-in, week-uit zijn/haar spelers traint, ze dingen probeert te leren. Voetbaltechnische en voetbal tactische zaken vooral, want we hebben 1 grote gemene deler: wel willen allemaal voetballen, en niemand wil verliezen, op welk niveau je ook speelt. Iedereen wil (het liefst) een spannende wedstrijd spelen, en het liefst wil je als winnaar het veld af stappen. Want ik heb nog nooit iemand huilend van verdriet van het veld af zien stappen na een overwinning!
|
Iedereen wil dus zo goed mogelijk leren voetballen, en daarbij is elke trainer verschrikkelijk belangrijk. Vergelijk het maar met de lagere en middelbare school: elk kind leert (hoe dan ook!) tellen, rekenen, het alfabet, lezen, schrijven. En van daaruit weer wiskunde, Nederlands, Engels, enzovoort. En ieder kind leert dat op zijn/haar eigen tempo. Maar essentieel in dit hele ontwikkelproces is de school en zijn de juffen, meesters, leraren en leraressen. Essentieel! En minstens net zo belangrijk zijn de trainers binnen Dios. Die mannen en vrouwen (vaak ook nog eens zonder diepgaande voetbalachtergrond of trainerservaring) pakken de verantwoordelijk op om uw en onze kinderen elke week iets te leren over ons mooie voetbalspelletje.
En daarom investeert Dios juist in de trainers binnen onze club. Zodat onze Diostrainers uw en onze kinderen helpen ontwikkelen. Helpen lol te hebben. Helpen normen en waarden, zelfvertrouwen en kameraadschap te kweken.

Hoe?
In maart van dit jaar heeft het Dios bestuur haar fiat gegeven op de ‘doorstart’ van het Technisch Hart Dios (bestaande uit Bernie Duwel, Dennis Ladru, Johan Gomes, Arno Zondag), inclusief het door het TH Dios gemaakte Voetbal Visie Dios 2023-2028, een 5 jaren plan, gericht op het helpen ontwikkelen van alle Dios jeugdtrainers, aangestuurd door een HJO Selectieteams en een HJO Breedtesport. In dit Visie document vindt u een uitwerking van de basis van voetbal; zeg maar: alle basisprincipes van voetbal, die je hoort te kennen. Dus vergelijkbaar met het alfabet, leren lezen/schrijven en rekenen, enzovoort.

Voor alle Dios Selectieteams is dit ‘verplichte kost’, voor alle Breedtesportteams is het optioneel te gebruiken door elke trainer die zijn/haar team wil helpen ontwikkelen aan de hand van deze bewezen methodieken.
Als u de ‘Dios Visie’ doorneemt, zult u ontdekken dat de belangrijkste personen uit dit stuk de 2 HJO’s zijn.
De HJO Selectieteams geeft leiding aan de Selectietrainers Jeugd, en helpt deze trainers dus wekelijks bij het ontwikkelen van de trainer zelf (en indirect) de spelers (tot op heden hebben wij nog geen UEFA B gediplomeerde HJO kunnen contracteren, dus die functie is nog vacant).
De HJO Breedtesport van Dios is Dennis Wijnschenk; Dennis is vanaf augustus begonnen en is dus beschikbaar voor elke trainer Breedtesport, die behoefte heeft aan voetbaltechnische/tactische hulp bij trainingen en wedstrijden. De focus van Dennis ligt het eerste halfjaar op de Onderbouw, en verschuift daarna naar Midden/Bovenbouw.
Dennis zal (aan de hand van de Voetbal Visie Dios) eenieder graag helpen rondom alle facetten van ons prachtige spelletje!

Wij vertrouwen erop hiermee vele Diossers een plezier te doen en dat eenieder de ingeslagen weg ondersteunt!

Namens Technisch Hart Dios
Arno Zondag (voorzitter TH)

delen