DIOS Boys <18-1 toont veerkracht

DIOS Boys <18-1 buigt 2-0 achterstand om naar 2-3 zege en toont verkracht.

Vandaag stond voor onze Dios <18-1 jongens de lastige en belangrijke uit wedstrijd tegen RCL uit Leiderdorp op het programma. Lastig omdat ook RCL na een 4-1 overwinning afgelopen week de vorm te pakken lijkt te hebben en belangrijk om na drie nederlagen op rij niet te ver achterop te geraken in de stand en weer eens een wedstrijdje te winnen.
We zitten als team in een lastige fase door blessures en toetsweken op school. Zo waren voor vandaag zowel Pascal van den Berg alsook Victor Carrera door blessures afwezig en Rick van Groenigen en David Schrijver niet helemaal fris uit de wedstrijd tegen Lisse gekomen. Aangevuld met drie spelers uit de 17-1 vertrokken we met 18 man naar Leiderdorp. Eindelijk boven de 10 graden en zelfs een zonnetje. Het is weleens anders geweest de afgelopen tijd. Schitterend complex en alle tijd en ruimte voor een uitgebreide warming-up. Een ideale voorbereiding voor spelers en coach.

In de warming-up viel David helaas toch af en maakte Joey Woud zijn debuut in de 18-1. Aangevuld met Kallai op doel, Christiaan Bel, Sebastiaan Snijders en Bas Kokke. Bekende middenveld met aanvoerder Kevin de Zwart, Brent Ekkel en Rick. Voorin Sami Afkerin, Jochem Sterrenburg en Luca van Berkel. Een fysiek sterke en uit de kluiten gewassen tegenstander. En dat was te merken. Blijkbaar waren we daar dusdanig van onder de indruk dat we maar slecht vat kregen op de tegenstander. Duels werden niet gewonnen , ballen naar de verkeerde kleur geschoten en onderlinge irritatie nam toe. Moet gezegd dat onze tegenstander ook goed combinatie voetbal lieten zien. We hadden het zwaar en met name Rick en Sebastiaan hadden het zwaar in de beginfase. Zo werd het al vrij snel 1-0 na matig ingrijpen achterin en een fraaie goal van hun spits. Het werd zelfs binnen het half uur 2-0 na een verkeerde pass richting het middenveld. In de omschakeling waren we kansloos en hun aanvoerder maakte een geweldige goal. Op dat moment echt meer dan verdiende achterstand.

We stroopte de mouwen maar eens op en de spelers dachten waarschijnlijk tot hier en niet verder. We kwamen er een aantal keren gevaarlijk uit en hadden achterin en op middenveld de zaakjes wat beter op orde. Met name Sebastiaan had zijn directe tegenstander in zijn broekzak zitten. Ik hoopte op een aansluitingstreffer voor rust, maar zeker niet nog een tegengoal. Zo bleef het toch 2-0 tot aan de rust. De stemming was uiteraard en niet meer dan terecht niet zo best in de rust. De koppen bij elkaar gestoken en alle schroom van ons af gooien de tweede helft en knallen. Nog even niet wisselen maar. Meteen in de tweede helft een grote kans voor Sami, maar zijn schot werd geblokt door een verdediger van RCL. Dit was het sein voor ons en op zoek naar meer. Duels werden gewonnen en het geloof op een goed resultaat kwam meer en meer terug. Goed druk zetten door Brent bracht de bal bij Rick en met de punt van de schoen was daar de meer dan verdiende 1-2. Bal uit het netje halen en vaart maken. De spirit was helemaal terug en de irritatie kwam nu bij de tegenstander. Het was te zien en te voelen langs de kant. Hier zat meer in en zeker conditioneel waren we beter. Een mooie sliding van Bas en dito steekballetje bracht de bal bij Sami. Met een vlammend schot op doel tot gevolg, echter een geweldige redding. Toch kwam daar de meer dan verdiende gelijkmaker door weer Rick na een hele slimme pass van Brent. Door de benen van de keeper 2-2. Wat een ommekeer en wat een heerlijk gevecht was deze wedstrijd geworden in de tweede helft.

We wilde uiteraard meer en gingen voor de overwinning. Joey schoof steeds meer door op het middenveld met Kevin als slot op de deur. Toch meteen na de 2-2 een kans voor RCL maar Kallai was zeer attent en ranselde de bal uit de kruising. Belangrijk moment in deze wedstrijd zou later blijken. Een actie van de wederom sterk spelende Luca bracht de bal bij Sami maar raakte de bal volledig verkeerd en bal ging hoog over. We bleven maar gaan en RCL snakte naar het einde. Wederom een dot van een kans voor Sami maar de keeper lag weer in de weg. Het einde van de wedstrijd naderde maar we gaven niet op. Inmiddels snakte ook mijn spelers naar het einde, maar een bewuste keuze van mij om in deze wedstrijd niet onnodig te gaan wisselen. En dat pakte uiteindelijk voor alles wat voor Dios was goed uit. Want in de dying seconds was het Jochem die de bal na een snelle sprint voorbij de keeper schoot. Maar de bal schoot aan de andere kant van het zijnet er weer uit. Twijfels alom maar gelukkig zag de scheidsrechter ook dat er een gat in het net zat. Terecht doelpunt en na een soort van VAR moment pauze opgelucht adem halen en juichen 2-3 voor Dios. Wat een sensatie en wat een wedstrijd van deze jongens. Alles en iedereen was blij en zo ook de wissels op de bank die het feestje als hecht team met elkaar vierde. Belangrijke driepunter in de tas voor ons en met een goed gevoel konden we huiswaarts keren. Volgende week wacht er weer een kraker tegen ARC uit Alphen aan de Rijn. Tot dan. Een super trotste trainer / coach René van Heijningen

Boys van DIOS <18-1 vieren hun zwaar bevochten overwinning in de Dug-Out bij RCL in Leiderdorp.