DIOS Boys <18-1

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen koploper Lisse op het programma. Een interessante wedstrijd, omdat wij in de uit wedstrijd verzuimde de wedstrijd te winnen. Er was dus alles aan gelegen om de 3 punten in Nieuw-Vennep te behouden. Wederom in deze wedstrijd een alles behalve fitte selectie en zonder de geblesseerde spelers Victor, Pascal en keeper Kallai, kwam daar deze week Jochem met een hamstringblessure bij. Kishan was er wel maar nog ziekjes. Zo moest de opstelling nood gedwongen op een aantal plekken aangepast worden. Gelukkig twee extra wissels uit de 17-1 te weten Jim en Joey, die echter wel al een hele wedstrijd in de benen hadden. Maar in dit geval breekt nood alle wetten.

Opstelling vandaag met invaller Sven weer op doel en achterin de vertrouwde vier met Bas, David, Sebastiaan en Christiaan. Aangevulde met aanvoerder Kevin, Brent en Rick op 10. Voorin Luca, Sami en Kayen. Een aangepaste opstelling dus, die vandaag de klus moesten klaren tegen Lisse. Hoe anders verliep deze wedstrijd al eigenlijk vanaf het begin. We kwamen er niet aan te pas en duels werden niet gewonnen. Lisse was strijdbaarder en bijna op elke positie beter. In kon mijn ogen niet geloven maar alles wat er mis kon gaan, ging ook mis en zo stond het volgens mij binnen een half uur 0-6. Wat gebeurde hier dan. Als een mes in een pak boter sneed Lisse door onze verdedigingslinie, ons normaal zo sterk blik gaf vandaag niet thuis. Verdedigen begint voorin en daar konden we ook geen potten breken. Lisse speelde met ons en we haalden met deze stand “gelukkig” nog de rust 0-6.

Hoe ga je dit als team herstellen en zorgen voor een ommekeer om de schade te beperken. De nodige woorden vielen in de rust, waarna de stilte aanbrak en we onze rug probeerde te rechten. Een wissel met David naar de kant en Kevin laatste man en Joey als middenvelder op zijn plek. Afgesproken om iets meer risico te nemen en hoger druk te zetten. Eerste helft vergeten en dan maar net doen of het 0-0 stond. Ik moet zeggen dat de tweede helft al beter was. Natuurlijk was de wedstrijd gespeeld en een combinatie van Dios stapje extra en wellicht Lisse wat nonchalanter. We maakte al vrij snel de 1-6 na een goed en slim genomen vrije trap van Sami op de vrij staande Brent. De spirit was enigszins terug, echter vlak daarna meteen weer de 1-7. Het werd meer een wedstrijd en duels werden vaker gewonnen. De opkomende Bas met een goede voorzet werd nog de 2-7. Dat uiteindelijk de eindstand op 2-8 kwam was echt meer voor de statistieken, zoals dat zo mooi heet.
Een complete off-day van onze Boys zorgde voor een historische grote nederlaag. Uithuilen en opnieuw beginnen. We moeten als team top, scherp en fit zijn om in deze Divisie punten te pakken. Al met al een meer dan terechte nederlaag.

Weekje (Paas)rust en dan met een hopelijk weer fitte selectie naar het einde van de competitie werken. Er zijn nog 6 wedstrijden te gaan, dus nog genoeg punten om voor te spelen. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in dat we dat gaan fiksen. En zoals legende nummer 14 altijd zei: “voetbal is een spel van fouten , wie de minste fouten maakt wint”.

Tot snel en alvast een fijn Pasen allemaal. René van Heijningen.

delen