DIOS pakt koppositie …

DIOS pakt koppositie na knappe overwinning op ROHDA’76
Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd in de Divisie voor Dios Boys<18-1 op het programma. Tegenstander was Rohda’76 uit Bodegraven met nog geen wedstrijd gespeeld tot nu toe. Vorige week was hun wedstrijd door de sneeuwval afgelast, waar wij ons eerste punt haalde na een knap 3-3 gelijkspel.
Met een fitte selectie is het dringen geblazen voor een plekje in de basis elf. Vandaag viel de eer aan onze sluitpost Kallai uiteraard op doel. Vaste vier verdedigers achterin met Bas, David, Sebastiaan en Christiaan. Na zijn goede invalbeurt van afgelopen week mocht Rick op positie 10 beginnen, aangevuld met aanvoerder Kevin en Brent op het middenveld en voorin Luca, Victor en Sami. Op de bank starten Pascal, Jochem en Kishan.
Een uitgebreide warming-up op veld 1 en dus een ideale voorbereiding voor onze spelers. Een officiële KNVB scheidsrechter van een jaartje of 20, wat een voordeel is wanneer je hoger gaat voetballen. Onder een stralende zon en toeziend oog van vele voetballer kenners en de bekende voetbal kern aan ouders kon de wedstrijd aanvangen.

Al meteen de juiste dreiging van onze kant in de vorm van Luca, die twee keer zijn hielen liet zien aan zijn directe tegenstander. Eerste 10 minuten ging redelijk gelijk op, maar al snel werd duidelijk dat het niveau in de Divisie wel een stukje hoger ligt. Qua snelheid, fysiek en intensiteit werden we flink uitgedaagd. Foutjes worden direct afgestraft en concentratie is geboden. Zo kon het gebeuren dat twee foutjes achterin, direct werden afgestraft. Eerst stond Bas verkeerd te dekken en daarna greep Sebastiaan te laat in. Oftewel, in de 12e minuut 0-1 en in de 13e minuut 0-2. Zo snel kan het dus gaan.
Dit beloofd een hele zware wedstrijd en opgave te worden. De mouwen werden nog maar eens opgestroopt en een boeiend schouwspel was wat er volgde. Bij vlagen goed combinatie spel aan onze kant, maar de counters van Rohda’76 waren zeer gevaarlijk. Onze verdedigers hadden hun handen vol aan de snelle spitsen, echter Bas en Sebastiaan waren zeer alert en met de slidings van David zat het vandaag ook wel goed. Christiaan had zijn tegenstander in zijn achterzak zitten. Het gevaar kwam met name van hun middenvelders nummer 6 en 10 met slimme en handige steekpasses. In de 20e minuut een goede kans van de sterk spelende Luca na een mooie aanval van Dios zijde. Een goede fase aan onze kant, maar de counters waren en bleven zeer gevaarlijk. Toch kwamen we steeds beter in de wedstrijd en een sterke actie van Rick resulteerde in een overtreding binnen de 16 meter. Penalty voor Dios in de 32e minuut. Uiteraard werd deze door aanvoerder Kevin genomen.
Belangrijk moment om weer terug in de wedstrijd te komen. En ja hoor, 1-2 door een keurig, genomen strafschop rechts in de hoek waar de lange keeper nog wel dichtbij zat. Bal snel pakken uit het netje en op naar een verdiende gelijkmaker. Maar nog geen minuut daarna lag de bal alweer op de stip aan onze kant, na een vermeende handsbal van Sebastiaan. Spanning stijgt en gelukkig, daar was, zoals vaker dit seizoen, Kallai die met een werkelijk katachtige redding de bal uit het doel ranselde. Wat een belangrijk redding zeg.
Het bleef vooralsnog bij 1-2. In de 39e minuut een werkelijk schitterend schot van Sami met een dito redding van de keeper. Zo volgde vlak voor rust kans op kans voor Dios en was het wachten op de verdiende gelijkmaker. Eerst Rick vrij voor het doel, maar de bal te zacht ingeschoten . Daarna Luca alleen voor het doel maar te hard en onzorgvuldig. Daarna een vrije trap van de sterk en goed spelende Sami de bal laag voor het doel. En daar was Rick er als de kippen bij om met een simpele voetbeweging de 2-2 te maken. Dat werd tevens de ruststand.

Wat een enerverende en mooie eerste helft, na een 0-2 achterstand. Geen wissels in de rust en tweede helft op dezelfde wijze doorgaan. Dat was het plan. En dat deden we op zeker. Het werd ook de tweede helft een wedstrijd om van te genieten. Op het scherpst van de snede, onder leiding van deze jonge scheidsrechter. Knokken voor elke meter, maar conditioneel staken wij in betere vorm en dat was te zien in een beter veldspel en veldoverwicht. Een goede mogelijkheid voor Victor en gevaarlijk spel en geel voor de keeper. Vrije trap voor Kevin, echter hoog over. Onze intenties waren duidelijk. Nog een half uurtje te spelen. De moegestreden en licht geblesseerde Christiaan eruit en Kishan erin. De snelle Jochem erin voor onze spits Victor. Alles op de aanval, er kon en moest gewonnen worden vandaag. Vermoeidheid aan beide kanten nam toe, echter Dios kreeg genoeg kansen om deze wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Sami gaf voorzet op Luca maar kwam koppend net te kort. Weer Sami met zijn linkerbeen schot op de kruising, buiten bereik van de keeper. Het bleef vooralsnog 2-2.
Een open kans voor Rick, maar de bal ging niet over de te ver voor zijn doel staande keeper. Laatste wissel. Pascal erin voor de geblesseerde en leeg gespeelde Rick. Luca op 10 en Pascal naar linksbuiten. In de 31e minuut een rolletje van weer Sami in handen van de keeper. Bal moet er wel een keer in zou je zo zeggen. Corner voor Rohda’76 en een open kop kans lijkt in het doel te gaan, maar daar is Bas met een geweldige redding op de doellijn en voorkomt hiermee een achterstand. Dan in de 38e minuut een aanval over verschillende schijven. Via Jochem, Pascal en Brent belande de bal bij Sami, die schoot met de punt van zijn schoen de bal laag achter de uitstekende keeper. Wat een ongelofelijk mooie aanval en verdiende voorsprong van 3-2 (zie bijgaande filmpje van de 3-2)

Nog ongeveer een minuut of 7 te spelen op dat moment. Zouden we deze overwinning over de streep kunnen trekken na een 0-2 achterstand? Dat zou wat zijn zeg. We scoorde bijna weer maar twee fabelachtige reddingen van hun keeper voorkwam dat. Eerst op een schot van weer Sami en uit de rebound kreeg Jochem de bal er ook niet in. Nog een counter van Rohda’76 en in de 16 meter een gewaagde sliding op de bal van Sebastiaan. Penalty tegen. Het zal toch niet. De bal lag op de stip. Toch twijfelde de scheidsrechter en na overleg met onze grensrechter werd deze beslissing terecht teruggedraaid. Geen penalty dus. Gezien de reacties terecht denk ik. Met nog een paar minuten op de klok werd de overwinning binnen gesleept. 3-2 winst voor Dios na een zeer boeiende en bij vlagen goed en vooral hard werkend elftal.
Wat een spirit en werklust vandaag van deze jongens. De ontlading bij spelers en supporters was groot en de vermoeidheid bij mijn spelers ook. Een mooie start in de Divisie met een voorlopige koppositie tot gevolg. We krijgen het nog zwaar genoeg om deze klasse, maar deze punten zijn binnen en een mooi leerproces voor deze jongens de komende weken.
Voor nu, meer dan tevreden en genieten van dit resultaat. Tot volgende week, uit tegen Meerburg <18-1.