Dios <18-1 - Nieuw West United <18-1

Maandagavond 20 November 2023 om 19.00 uur was het dan eindelijk zover. De veel besproken en beladen inhaal wedstrijd tegen het bovengenoemde team. Vooraf is er al veel over gesproken met betrokken mensen en dus beperk ik mij vandaag alleen tot het verslag van deze wedstrijd. Vooraf een KNVB scheidsrechter en grensrechter kunnen regelen en daarbij waren Peter Vos en Dennis van Damme de aangewezen personen om deze wedstrijd in goede banen te leiden.
Verzamelen om 18.00 uur op het park en dat is best haasten voor onze studerende schoolgangers. Om 18.30 uur warming-up en na pasjes controle kon de wedstrijd eindelijk om 19.10 aanvangen. Een andere  tegenstander dan de laatste keer, met meer discipline, strijd en inzet. We hadden het lastig in het begin en begonnen zenuwachtig en waren zeer slordig aan de bal. Toch kwamen er al direct goede kansen voor ons,  maar het vizier van Rick, Victor en David in de rebound stonden nog niet op scherp. Het was dezelfde Rick die in de 10e minuut met een mooie lob in de kruising de toch wel bevrijdende 1-0 kon maken, na een slim balletje van de sterk spelende aanvoerder Kevin. Een slechte fase brak aan en we verzuimde de 2-0 te maken. Kansen voor Brent (alleen op de keeper) en David op de lat, maar de bal wilde er niet in. Gelukkig was het Rick die met een onvervalste hattrick de 2-0 en de 3-0 scoorde, na goed voorbereidend werk van Sami en Victor. Eén bal op de paal van Kevin ging hier nog aan vooraf. Dat was tevens de rust stand en gaf ons even de nodige rust.

We konden en waren als team niet tevreden met het vertoonde spel. Het moest beter en we wilde dat de tweede helft beter gaan doen. De ongelukkige en wat ziek spelende Luca ging naar de kant en Anas uit de 17-1 maakte zijn opwachting. We beginnen hoopvol en meteen kans voor Sami en Victor twee keer op paal en lat, echter het bleef 3-0. We gaven de juiste druk op de bal en de tegenstander kwam er niet uit. Toch was het door heel slecht verdedigen aan onze kant een open kans voor de spits van Nieuw West United. Kallai verkleinde goed zijn doel en de bal ging naast onze goal. Uit de tegenaanval werd de rappe Sami gevloerd en uit de terecht gegeven strafschop, door de prima fluitende Peter Vos, was het uiteraard Kevin die de bal in de netten joeg.
Daar was in de 19e minuut de 4-0 en tijd voor nog twee wissels. Jim, uit de 17-1 en Christiaan erin, voor de moegestreden Sami en Bas. Wat nieuwe energie met deze wissels en Jim viel naar behoren in. De hardwerkende maar tot dan wat ongelukkig spelende Victor maakte in de 26e en 30e minuut meteen twee goals achter elkaar. Zo was het al rap 6-0 voor ons.
Rommelig bleef het van onze kant en iedereen wilde zijn goaltje mee pikken. Zo ook Jim, die de 7-0 scoorde vanaf de achterlijn beheerst achter de keeper geschoten. Brent met zijn linkerbeen scoorde de 8-0 en Jim scoorde zijn tweede van de avond vlak voor tijd de 9-0.

Zo hebben we als groep een duidelijk signaal afgegeven naar onze tegenstander. We kunnen absoluut tevreden zijn met de uitslag, maar zullen komende zaterdag tegen Velsen beter veldspel moeten laten zien. Maar op dit moment 9 punten uit 3 wedstrijden en de koppositie is op doelsaldo voor Dios <18-1. Dus daar kun je als trainer / coach alleen maar tevreden over zijn. Dank aan scheidsrechter Peter Vos en onze grensrechter Dennis van Damme voor de perfecte begeleiding van deze wedstrijd. Alle ouders, spelers van andere teams en aandachtig toeschouwer en scout Frits Michels bedankt voor jullie support. Op naar aanstaande zaterdag waar we onze koppositie proberen te verstevigen. Een tevreden en opgeluchte trainer René van Heijningen.

Tevens hieronder een ingezonden stuk van een aandachtig toeschouwer en oude bekende van iedereen die verstand van voetbal heeft ; Frits Michels.

Ik heb even moeten zoeken maar heb hem uiteindelijk in de bekende onderste la gevonden. De pen waarmee ik ook bij DIOS vele verslagen heb mogen schrijven. Dus dit wordt een verslag geschreven door en met die oude bekende pen.

Het is een, zeg maar, frisse heldere maandag avond. En, niet onbelangrijk, het is zomaar droog.

De keuze is legio: jong Zweden tegen Jong Oranje, een EK kwalificatie ronde met diverse interessante wedstrijden, allemaal lekker warm thuis voor de buis.

Maar de trainer van DIOS onder 18 ,René ,  heeft heel Nieuw Vennep opgeroepen om te komen kijken naar de wedstrijd van zijn team tegen het gevreesde Amsterdam Nieuw West waarin DIOS de koppositie zou kunnen veroveren.

Dus wat doe je dan ? Gewoon luisteren naar de trainer zoals het hoort.

Dat  dit  Amsterdamse team gevreesd wordt heeft niet zozeer te maken met  de voetbalkwaliteiten van Nieuw West maar de vorige thuis wedstrijd  was nou niet bepaald incidentloos verlopen, dus vandaar.  Om te voorkomen  dat dit weer zou gebeuren was er een echte scheids aangetrokken en zelfs de DIOS grens liep er gesoigneerd bij in zijn KNVB pakkie..

Maar gelukkig bleken het zorgen om niks te zijn.  Vanaf minuut 1 heerste DIOS en het was wachten op het moment dat dit ook in de stand tot uiting zou worden gebracht. Het werd wat dat betreft een Wiphelft want  twee geniale wippertjes werden omgezet in even zo vele doelpunten. Er was ook nog een “gewoon” doelpunt dus rusten met 3-0. Niks aan het handje.

Na de rust nam Nieuw West even het iniatief mede door wat slordigheden aan DIOS kant, maar dat bleek maar tijdelijk. De rest van de tweede helft kreeg een Les Blues achtig karakter: quatre, cinq, six, sept, huit, neuf er leek geen einde aan te komen maar de dix werd niet gehaald.

Kortom een probleemloze avond in alle aspecten voor DIOS en de grote schare supporters met als gevolg de koppositie!