Een hoop plezier met zwemmen …

Vrijdagavond 19 april 2024 tegen 17.30 uur de parkeerplaats bij DIOS redelijk vol met auto’s. Op het veld wat voetballende jongens/meisjes maar geen wedstrijden of trainingen. Wat stond er dan te gebeuren ?

Jarenlang hadden wij een afspraak met het zwembad de Waterlelie in Aalsmeer om de eerste zaterdag van Maart met de jeugd van 013 t/m Trapturfjes te gaan zwemmen. Altijd op zaterdag. Door de Corona zijn we een aantal jaren niet meer geweest en is de afspraak over de eerste zaterdag in Maart langzamerhand vervlogen. Dit jaar leek het DIOS een goede zaak om weer te gaan zwemmen. Daartoe is er contact gezocht met het zwembad, uiteraard over een zaterdag, maar die bleken tot en met Augustus bezet. Alternatief bleek de vrijdagavond. Ogenschijnlijk gunstiger dan zaterdagmiddag, omdat op vrijdag geen enkel team een wedstrijd heeft, terwijl er op zaterdagmiddag voor sommige teams nog wel eens een wedstrijd was.

Dus vrijdag de parkeerplaats druk bezet met auto’s, die voor het merendeel om 17.30 uur op weg gingen naar Aalsmeer. Er hebben 87 kinderen gezwommen, maar ook leiders/sters en ouders mochten het water in. Het totale gezelschap bestond uit zo’n 120 personen.
Dat lijkt veel, dat is het ook, maar als je bedenkt, dat er 26 teams aangeschreven zijn om mee te gaan. Van die 26 teams hebben er 14 gereageerd met de opgave van het aantal mensen, dat ging zwemmen. 12 Teams hebben niemand opgegeven, maar ook helemaal niks laten horen. Dat is toch wel heel erg jammer, we hopen dat die teams volgend jaar ook wat laten horen.
Maar het uitstapje was een heel groot succes. Er zijn weinig tot geen problemen geweest en de anderhalf uur zwemtijd is door heel velen compleet gebruikt. Aan de foto’s is wel te zien wat een gezellig zwemfeest het is geweest.

Vermeldenswaard is zeker, dat dit zwemevenement al weer heel wat jaren in het zwembad vanuit DIOS begeleid wordt door Daan Bleije. Ook nu weer was Daan van de partij en hij had na afloop voor iedereen, die dat wilde een heerlijk ijsje beschikbaar, zodat iedereen van binnen en van buiten opgefrist naar huis kon gaan. Zo snel mogelijk een afspraak maken met het zwembad voor 2025 en dan gaan we volgend jaar weer. Advies van Daan: Weer op vrijdagavond. Wanneer dat is beste waterratjes dat laten we jullie natuurlijk op tijd weten. Allemaal bedankt voor de gezelligheid.

delen