Henk de Graaff overleden

Wanneer je op de DIOS site leest, dat Henk de Graaff is overleden, dan zullen een heleboel DIOS mensen denken: Wie was Henk de Graaff en wat heeft hij met DIOS te maken? Zulke vragen ontstaan omdat een vereniging bestaat uit een aantal blikvangers, mensen die altijd in de belangstelling staan, al doen ze soms niks voor de club en in een vereniging heb je ook altijd mensen, die heel anoniem, op de achtergrond, hun werkzaamheden in het belang van de vereniging verrichten.

Henk was op de achtergrond al weer heel wat jaren bezig met z’n taak. De werkplek van Henk was de lange gang, waardoor je toegang krijgt naar de keuken en kantine, nadat je het alarm uitgeschakeld hebt. Daar werden ieder weekend de tassen neergezet met de gebruikte kleding van de selectie teams en het O23 zat. elftal. Na een doordeweekse wedstrijd gebeurde/gebeurt dat ook. Regelmatig is er verzocht de kleding netjes in de tassen te stoppen, maar tot op dit moment is de kleding, die neergezet wordt om te wassen verre van netjes in de tassen gestopt. Het eerste werk is dan natuurlijk om die kleding op orde te brengen, zodat daarna de spullen geschikt zijn om gewassen te worden in de wasmachines gestopt kunnen worden.
Week in week uit is dit de taak van Henk geweest. Eerst orde brengen in de puinhoop (dat schijnen sommige spelers niet te kunnen) en daarna te wassen en te drogen en het daarna opgevouwen in de tassen terug te stoppen. Iedere speler krijgt z’n spullen keurig opgevouwen weer terug. Deze taak heeft Henk jaren vervuld. Bijna niemand weet dit. Meestal maandagmorgen rond 09.00 uur kwam Henk op z’n fiets bij DIOS aan en ging aan z’n werk. Klaagde nooit over de puinhoop, hij ging gewoon beginnen. Na een half uurtje werk werd er door de schoonmaakploeg koffie gedronken en Henk schoof daar rustig bij aan. Ook daarbij was hij meestal onopvallend aanwezig. Totdat het gesprek over Ajax ging, want dan kon hij het veelal niet nalaten om met z’n kenmerkende Amsterdamse tongval iets toe te voegen over de bestaande Ajax situatie. Daarna ging hij dikwijls als één van de eersten weer aan zijn werk en dat werk hield dan wel een groot deel van de maandag in.
De laatste tijd was Henk wel eens niet aanwezig, want in toenemende mate had hij afspraken bij de dokter of in het ziekenhuis. Zijn gezondheid liep merkbaar achteruit, totdat zijn vrouw Marianne ons meldde, dat hij niet kwam, want hij zou opgenomen worden en zei ze erbij: Reken er maar op, dat hij niet meer kan wassen! Een paar dagen later werd dat met zijn overlijdensbericht bevestigd.
Namens DIOS wensen wij zijn vrouw en familie heel veel sterkte namens toe om dit verlies te dragen.

delen