HJO stelt zich voor

Het nieuwe Hoofd Jeugd Opleidingen breedtesport stelt zich voor:

Mijn naam is Dennis Wijnschenk ik ben getrouwd met Nicole en wij hebben 2 zoons Sem (20) en Levi (17). Inmiddels wonen we alweer 22 jaar in Nieuw-Vennep. Destijds begonnen bij de trapturfen met Levi bij opa Ted en inmiddels speelt Levi in 023-1.

Ik ben werkzaam voor justitie in de grootste Penitentiaire inrichting in de Benelux in Alphen a/d Rijn waar ik werk als Teamleider veiligheid. Zelf heb ik ook gevoetbald bij o.a. Kolping Boys en Koninklijke H.F.C en ben ik 10 jaar trainer geweest bij DIOS van selectie elftallen. Na 4 jaar zijdelings betrokken te zijn geweest begon het weer te kriebelen om weer meer voor de club te gaan doen. Ik ben dan ook trots dat ik komend seizoen de functie van HJO Breedtesport mag gaan invullen.

Wat houdt de functie precies in en wat ga ik doen?

Mijn rol is vooral dat ik het aanspreekpunt ben voor alle trainers/coaches van de trapturfjes t/m 019 (geen selectieteams). Ik zal zichtbaar aanwezig zijn op en rond het voetbalveld. Mijn kerntaak is vooral het opleiden en coachen van onze trainers/coaches. Ik ga ze ondersteunen waar nodig, structuur brengen in de trainingen waarbij het uitdragen van de Voetbal Visie van DIOS gebaseerd op de leerlijnen van de KNVB, belangrijk zal worden. Inhoudelijk gaan we met elkaar per leeftijdscategorie en per periode doelen stellen. Dit wil ik graag terug laten komen i/d trainingen en daar ga ik samen met de trainers mee aan de gang.

Hoe ga ik dit doen?

De ene trainer zal meer ondersteuning nodig hebben dan de andere. Daarbij denken we soms ook inhoudelijk anders over voetbal. Ik wil graag alle trainers en coaches leren kennen en weten hoe ze over voetbal denken en waarbij ik kan helpen en ondersteunen. Ik ga bijeenkomsten plannen zoals train-de-trainer bijeenkomsten, waarbij we visie en kennis met elkaar kunnen delen. Daarnaast zullen er ook thema-avonden worden georganiseerd over bijvoorbeeld gebruik oefenstof, spelmomenten, normen en waarden binnen de club. Hiermee hoop ik te bereiken dat het voor iedere trainer of coach duidelijk is welke kant we op gaan en hoe we dat willen gaan doen met als voornaamste doel spelplezier voor zowel trainer als speler op elk niveau.

Hoe ziet de planning eruit?

Mijn focus zal het eerste half jaar liggen op de Onderbouw, dus t/m O12. Uiteraard komen de Middenbouw en Bovenbouw zeker aan bod, maar dit zal vanaf januari gepland worden.

Ik ben op vaste momenten aanwezig. Dat zal zijn op maandag van 17:00 uur tot 19:30 uur en zaterdagochtend van 8:00 uur tot 12: 00 uur.

Verder ben ik doordeweeks aanwezig bij de diverse trainingen van de diverse teams en/of het geven van presentaties/thema avonden. Dit is variabel afhankelijk van behoefte vanuit de teams.

Start van het seizoen vrijdag 1 september

We willen het seizoen beginnen met een bijeenkomst voor alle trainers, coaches en coördinatoren t/m 012. Waarbij ik mijn visie en doelen nader zal toelichten en het technisch hart verdere aanvulling zal geven. Dit is ook het moment voor materiaal uitgifte.

Planning eerste half jaar

datum
tijd
onderwerp

01-09-2023

19:30

Kick-off trainers/coaches/ coördinatoren t/m 012

11-09-2023

19:30

Kick-off ouders voor 4 en 5 jaar (Trapturfjes)/ O7 (6-jarigen, Linneaushof competitie en O8 t/m O12

20-09-2023

19:00

1e bijeenkomst “Train de Trainer” voor de trainers van 4 en 5 jaar (Trapturfjes)

Oktober

n.n.b.

Thema avond

November

n.n.b.

Bijeenkomst evaluatie 1e half jaar/ Doelen 2e gedeelte voetbalseizoen.

November

n.n.b.

2e train de trainer bijeenkomst Trainers onderbouw

Ik wens iedereen nog een fijne vakantie. Rust goed uit, even geen voetbal. Na de vakantie gaan we er tegenaan met z’n allen. Ik heb er zin in! Tot vrijdag 1 september.

Vriendelijke groet,

Dennis Wijnschenk

delen

Eén reactie op “HJO stelt zich voor”

  1. Vincent Koning avatar

    Veel plezier en success.