KICK OFF DIOS ARBITRAGE 2023-2024

Maandag 4 september j.l. begon om 19.00 uur de scheidsrechters aftrap bij DIOS.
Als je de lijst van trainers en leiders van DIOS doorspit, kom je als begeleider/trainer bij de Trapturfjes de naam tegen van Johan Balder. Nou en? Hoor ik velen denken. Johan is inderdaad een gewone vader van een kind, dat op dit moment bij de Trapturfjes speelt.
 
Alleen… Vader Johan is in voetbalkringen een best wel bekende Nederlander, aangezien Johan assistent scheidsrechter in het team van scheidsrechter Serdar Gözübüyük en  dus wekelijks actief bij een eredivisie wedstrijd en ook regelmatig bij wedstrijden in Europa in het kader van een Europees toernooi.
Als je als club zo’n gerenommeerde persoonlijkheid op het gebied van het scheidsrechterswezen binnen je gelederen hebt, is het prachtig als je hem ook nog kunt strikken als docent voor de KICK OFF DIOS ARBITRAGE 2023-2024. 
De bijeenkomst startte op het Soccer veld met een zeer uitgebreide conditie training, niet om de cursisten in conditie te brengen, hoewel ze er absoluut niet slechter van werden, maar vooral om de deelnemers erop te wijzen, dat het goed in conditie zijn van een scheidsrechter heel belangrijk is. Na deze conditie training kreeg men de gelegenheid jezelf op te frissen (douchen) waarna de bijeenkomst binnen voortgezet werd. 
Binnen ging het vooral over spelregels, die dit seizoen wat veranderd zijn. De opzet was steeds, dat de docent een verandering noemde, of hij liet het idee uit de groep komen, daarna werd er een film vertoond, waarin een voorbeeld te zien was, waarop die nieuwe of andere spelregel te zien was en na het filmpje werd er gediscussieerd over dat onderwerp. Uit de discussies bleek, dat de deelnemers zeer nauw betrokken waren en als je dan ook nog bedenkt, dat er m.i. meer dan 30 aanwezigen waren, mogen we spreken van een zeer geslaagde avond! 

Jan Schrama

fotogallerie

delen