KNVB opleiding succesvol afgerond

Begin oktober 2023 startte van diverse verenigingen een 14-tal cursisten met de KNVB opleiding, VC 1 Junioren (UEFA C) gericht op de leeftijdsklasse JO13 t/m JO19. Onder deze cursisten waren ook een 5-tal jeugdtrainers van DIOS aanwezig (vlnr. Chris Ronde, Nies Christiaanse, Wesley Lischer, Bas Bergkamp en Enrogel Mensah).

Op 10 vrijdagavonden hebben zij onder leiding van KNVB docent Wim van Marsbergen gewerkt aan de kerntaken “begeleiden van wedstrijden” en “Geven van trainingen”. Naast het wekelijks inleveren van diverse opdrachten zoals trainingen, analyses en wedstrijd observaties van medecursisten moesten de cursisten op de vrijdagavonden trainingen geven aan diverse elftallen van DIOS. De opleiding werd afgerond met een praktijkopdracht waarbij de dios-cursisten ook werden beoordeeld door de interne praktijkbegeleiders van DIOS. De cursisten hebben de opleiding begin februari succesvol afgerond.

Tenslotte nog een bedankje aan Bernie Duwel (organisator), praktijkbegeleiders (Dennis Wijnschenk en Leandre van Rees) en aan alle teams en trainers die op vrijdagavond (inclusief Bob van der Zwet achter de bar) de moeite hebben genomen om als oefengroep aanwezig te zijn voor de cursisten. Door weer en wind (en kou) hebben deze jongens en meisjes een grote bijdrage geleverd zodat de opleiding met succes op ons complex gegeven kon worden.

delen