Nipte overwinning voor DIOS <18-1

Nipte overwinning voor de Dios <18-1 Boys tegen laagvlieger RCL

Afgelopen zaterdag 4 Mei stond de inhaalwedstrijd tegen RCL uit Leiderdorp op het programma. Een lastige en fysiek sterke tegenstander, zo weten we nog van de uitwedstrijd die nipt met 2-3 werd gewonnen na een 2-0 achterstand bij rust. We waren dus gewaarschuwd.

De belangen zijn duidelijk. Nog vier potjes winnen en we blijven in de Divisie spelen richting volgend jaar kijken voor de selectie onder 19. Helaas blijven de blessures in ons elftal maar komen en gaan. Vandaag door verschillende reden geen beroep kunnen doen op keeper Kallai, spitsen Pascal, Victor en Jochem en de in verband met school afwezige Kayen. Gelukkig was onder 17-1 vrij dus keeper Kimi van Rees, Jim Zondag, Hidde Sluiter en Senna Ronde als wissels met ons mee. Met keeper Kimi dus op doel en verder de inmiddels vertrouwde 10 bekende spelers die starten vandaag in de basis.

Er was veel publiek op deze wedstrijd afgekomen en zo kon onder een stralende zon en lekker temperatuurtje de wedstrijd op veld 1 aanvangen. De iets wat op leeftijd gekomen scheidsrechter floot en de wedstrijd kon beginnen. We starten voortvarend, want na twee minuten lag de bal al in het netje van RCL. Na een lichte overtreding op Rick van Groenigen kregen we een vrije trap op de rand 16 meter. Sami Afkerin nam plaats achter de bal en met een lage schuiver langs alles en iedereen was het daar aanvoerder Kevin de Zwart die de bal vrij simpel kon binnen tikken.

We gingen er eens goed voor zitten. Nu was de de zaak om snel de 2-0 te maken en er een lekkere voetbal show van te maken. We kwamen er echter niet lekker in vandaag en dachten er iets te makkelijk over.
Baltempo te laag, verkeerde passes en onderlinge coaching was matig. Zo kon het gebeuren dat na een kwartier spelen onverwachts de 1-1 op het bord stond na een misverstand achterin. Een geblesseerde Sebastiaan Snijder moest er ook nog eens af met een liesblessure en werd vervangen door 17-1 speler Senna Ronde.
Zo brak er een rommelige fase aan en speelde we gewoonweg niet goed met hier en daar wat irritatie onderling. In de 30e minuut nog een mooi schot van David Schrijver na een dito voorzet van Kevin de Zwart. Zo was het onze keeper Kimi die twee keer knap redding bracht in een 1 tegen 1 situatie. Meer dan nog een schotje van Sami op doel kwam er niet meer de eerste helft. Met een 1-1 ruststand zochten we de kleedkamer op. Er moest echt wel iets gebeuren de tweede helft om deze wedstrijd winnend af te sluiten.
Een donderspeech was niet nodig, maar gesproken werd er wel, daar laten we het voor nu even bij. Nog niet wisselen, laat zien dat jullie kunnen voetballen en met positieve coaching van een ieder.

Tweede helft was iets beter. Zonder echte grote kansen was er wel constante druk van ons richting het doel van RCL die niet meer op onze helft kwam. Goede pot van Senna die zich moeiteloos staande hield vandaag. Fantastische lange bal van Kevin op de sprintende Brent, maar Brent kon net niet goed bij de bal. In de 60e minuut de moegestreden Kishan eruit voor Jim Zondag uit de 17-1. Kleine omzetting hierdoor op het middenveld en op zoek naar de winnende treffer. Er kwamen wat kansjes, zo was Rick er twee keer dichtbij, maar was vandaag ongelukkig in de afwerking. Laatste wissel mogelijkheid en Hidde Sluiter (17-1) erin voor rechtback Bas Kokke.

We gaan alles of niets spelen met Hidde als extra middenvelder en achterin 1 op 1.
De druk op het doel van RCL bleef en er volgde diverse corners achter elkaar. Zo was het uit een corner van Sami laag voor het doel de mee opgenomen David Schriiver, die vanaf rand 16 meter de bal snoeihard laag langs de paal schoot. Daar was de bevrijdende treffer en toch wel verdiende voorsprong van 2-1. Uiteraard dolle vreugde bij een ieder op en rond het veld. Deze voorsprong gaven we niet meer weg en op een bal op de paal van Brent na kwam het vandaag niet.
Een zeer zwaar bevochten overwinning met drie punten in de pocket. Soms moet je mindere (slechte) wedstrijden ook proberen te winnen en dan telt alleen het resultaat. Zo was het ook vandaag. Op naar volgende week tegen BSC’68 die op de laatste plaats staat. Dan zullen we echt uit een ander vaatje moeten tappen om de drie punten in Nieuw Vennep te houden.
Van onderschatting kan dus absoluut geen sprake zijn na de wedstrijd van vandaag. Tot volgende week op ons Jan Schrama Dios complex.