Puntendeling voor de Dios Boys <18-1

Vandaag op Pinksterzaterdag stond de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. De uitwedstrijd tegen Rodha’76 uit Bodegraven met drie punten minder op de 6e plaats achter ons op de ranglijst. Winst was noodzakelijk om zicht te houden op de vierde plek die recht geeft op Divisie voetbal het volgend jaar. Nog steeds een lange blessure lijst. Gelukkig was de 17-1 vrij vandaag en zo konden Senna Ronde, Jim Zondag, Hidde Sluiter, Pepe de Vries en keeper Kim van Rees aansluiten bij ons.
Opstelling op aantal plaatsen gewijzigd en gelukkig kon Sami Afkerin wel meedoen na een scooter ongelukje op de vrijdagavond. Achterin vandaag Kimi, Bas, David, Sebastiaan en Luca. Op het middenveld Brent, Kevin en Jim. Voorin Sami, Jochem en Rick.

Onder een stralende zon en vele meegereisde ouders kon de wedstrijd op het kunstgras veld 3 aanvangen. Een aanvangstijd van 10.15 uur in de ochtend, dat was even wennen voor deze jongens. Meteen in de eerste minuut nog niet helemaal wakker en goed opletten van Kimi zorgde dat de bal niet meteen in ons doel belande. Meteen erna een mega kans voor Jochem alleen op de keeper af, helaas schot Jochem recht op de keeper. Het spel golfde op en neer en we hadden het heel lastig met de 4-4-2 opstelling van onze tegenstander. Het klopte niet en na 8 minuten een pegel van de spits van Rodha’76 vol op de lat. Daar kwamen we goed weg. Een lange bal op de sterke spelende en snelle Sami en deze kans liet hij niet voorbij gaan. Een 0-1 voorsprong in de 8e minuut. De gelijkmaker kon niet uitblijven en die kwam er dan ook in de 18e minuut. Het middenveld van ons werd overlopen en de omschakeling en onderlinge communicatie liet vaak te wensen over. Irritaties namen toe door het slechte spel van onze kant en niet geheel onverwachts gingen we met een 2-1 achterstand de rust in. Het liep niet en dit moest echt anders de tweede helft. Wisselen en Luca weer naar de linksbuiten positie en Jochem in de spits. Senna erin voor Sebastiaan en Rick eruit voor Christiaan die weer linksachter ging spelen. Meteen een schot van Jochem net over. De tweede helft klopte het meer en met name Senna achterin deed het prima en stond zijn mannetje aan de zijde van David. Het was nog niet best, maar we knokte wel weer voor elke meter en dat moet echt in ons team. Brent eruit en Pepe erin met wat meer energie en spirit. De moegestreden Jim er ook uit voor Hidde en alles op alles. Nog een kans voor Sami net over het doel.
Er volgen wat overtredingen en schermutselingen die de scheidsrechter even niet in de hand heeft. Tot overmaat van ramp krijgt Jochem zijn tweede gele kaart en zo moeten we met 10 man verder. Krachten nemen af bij met name de tegenstander en de temperatuur neemt toe van het kunstgras en bij de Boys. Wij doen er nog aeen schepje bovenop en Rodha’76 weet even niet hoe tegen 10 man te spelen. We zijn zowaar sterker in deze fase en er komen kansen. Een bal na een goede individuele actie van Luca werd nog van de lijn gehaald. Maar toch …… in de 42e minuut een sprint van de rappe Sami en met een perfect afgemeten voorzet op Kevin die met de binnenkant voet de bal tegendraads binnen schiet. Wow wat lekker zeg 2-2 zo vlak voor tijd. Met 10 man gingen we alsnog voor de overwinning en daar was Luca zowaar nog heel dichtbij. Dat had wellicht teveel van het goede geweest. Het bleef dan ook 2-2 vandaag en we moesten met een punt tevreden zijn. Een zwaar bevochten punt met 10 man.
Maar ben bijzonder tevreden en blij met de 17-1 spelers die er vandaag bij waren en hun steentje aan dit punt hebben kunnen bijdragen. Of het genoeg is voor de vierde plek weten we volgende week pas. We moeten winnen en Rijnvogels verliezen. Het kan nog maar we hebben het niet meer in eigen hand.

Toch een beetje tevreden op de tweede helft, maar volgende week zal het echt beter moeten.