Rijnvogels <18-1 tegen Dios <18-1

Sensationele overwinning voor DIOS <18-1 Boys met 10 man.

Woensdagavond 17 April was er de inhaalwedstrijd voor de Dios Boys tegen Rijnvogels 18-1 uit Katwijk.
Op een doordeweekse avond met een bijkomend voordeel dat onze 17-1 niet hoeft te spelen. Dat biedt ons de mogelijkheid om met een volledige selectie af te reizen. Zo konden Stan Ippel, Jim Zondag, Pépé de Vries en Joey Woud als extra mankracht mee reizen naar Katwijk. We kampen nog steeds met veel blessures waaronder keeper Kallai, die herstellende is van een hersenschudding. Ook Jochem, Pascal, Victor en Sami met een gebroken pols in het gips. Met gips mag je voetballen dus Sami wilde het toch graag proberen en zo geschiedde.

Op tijd vertrekken en dankzij de welwillende ouders ook weer genoeg vervoer en dus allemaal op tijd op het veld voor de warming-up. 19.00 aanvang van de wedstrijd een prachtig complex en dito hoofdveld met tribunes. Derek op doel en achterin dezelfde 4 als afgelopen weken met David, Bas, Sebastiaan en Christiaan. Middenveld met aanvoerder Kevin, Brent en Joey uit de 17-1. Voorin Rick, Luca en verrassend genoeg Sami met gips en al.
Al snel werd duidelijk dat we aan de bak konden vandaag, zoals vaker in deze zware competitie. We zetten onder leiding van aanvoerder Kevin de Zwart al vrij vroeg druk en probeerde op die manier de tegenstander het lastig te maken. Ruimtes werden daardoor al vrij snel te groot en we kwamen er lastig uit en aan te pas in de begin fase. Tot echte kansen leidde het nog niet, echter door vele onzorgvuldige passes aan onze kant maakte we het ons zelf vaak lastig. Het werd een fysieke strijd en we knokte ons, zoals wel vaker dit seizoen, meer en meer in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft een geweldige crosspass van Luca over de breedte van het veld op Sami. Sami met een geweldige voorzet op Kevin, die na een mooie beweging de bal uit een lastige hoek langs de keeper schoot. 0-1 voor Dios. Beetje uit de lucht komen vallen dit doelpunt maar wat geeft dat.
We hielden stand tot aan de rust met een 0-1 voorsprong. Meer dan een aantal gevaarlijke corners van Rijnvogels waren er ook niet om eerlijk te zijn. Genoeg wissels op de bank, dus tweede helft nog 45 minuten volle bak gaan en ons belonen voor de eerste helft.

Dan de tweede helft. Meteen een kans voor Rijnvogels alleen voor Derek, maar gelukkig red Derek zeer bekwaam. Zoals verwacht bleef Rijnvogels aandringen en we kwamen er ineens niet meer uit. We moesten alle zeilen bij zetten om deze voorsprong vast te houden. Toch was het wachten op de gelijkmaker en die kwam er al (te) snel zo vroeg in de tweede helft. 1-1. Vlak daarna een corner voor Rijnvogels en die werd in eerste instantie nog knap weggewerkt door Derek, maar in de rebound en foutje bij ons achterin werd het 2-1 voor Rijnvogels. Wisselen geblazen dus. De moegestreden David eruit en Jim erin. Kevin naar achteren en Joey op 10 en Jim op linkshalf. Zaak om de rug te rechten en ons weer in de wedstrijd te knokken en niet tegen een grotere nederlaag aan te lopen. Die zat er wel aan te komen toen Kevin na een harde tackle zijn tweede gele kaart van de avond kreeg. Dus rood. Slecht nieuws met een 2-1 achterstand.
Nog een wissel met Pépé erin voor de licht geblesseerde Luca. Daar was uit een counter de rappe Sami die werd neergehaald op rand 16 meter en een vrije trap kreeg, dit tot grote verbazing en frustratie van alles wat Rijnvogels was. Dezelfde Sami met gips pols en al besloot deze vrije trap zelf te nemen. En wat er vanaf dat moment gebeurde? Daar moet je bij geweest zijn. Wat een juweeltje van een vrije trap, snoeihard met een curve draaide de bal in de kruising. Wat een doelpunt en een vreugde aan onze kant. Een hele onverwachtse 2-2 met 10 man.
Alle hens aan dek en proberen een punt over te houden aan deze wedstrijd. Nog een wissel met Sami naar de kant en Stan (uit de 17-1) als extra verdediger erbij en verder met 2 spitsen. En zoals zo vaker met dit team knokte we voor elke meter en was het te danken aan keeper Derek en onze verdedigers dat het nog 2-2 stond. Toch is dit verslag nog niet afgelopen, want het kan nog gekker dus blijf doorlezen.
Het was namelijk een geweldige snelle uittrap van Derek over de helft van de tegenstander die het begin inluidde van een waar Dios feest. Doorlezen trouwe lezers…..! De bal van Derek belandde bij naar links overgekomen Jim die naar voren sprintte en de bal perfect voor gaf op de eveneens mee gesprinte Pépé. En toen beste lezers, wat een beheersing van deze jongen en de bal onder de uitgekomen keeper schoof. Ja echt U leest het goed het werd zowaar 2-3 voor onze DIOS BOYS <18-1!!! Alle spelers en wissels maakte er een waar spektakel en feestje van in het doel van de tegenstander. Met nog een aantal minuten op de klok verdedigde we deze onverwachte voorsprong met man en macht (10 spelers wel te verstaan) en sleepte we de drie, mede dankzij de 17-1 invallers, punten binnen en namen we de punten mee in de Dios tas naar De Vennep. Terechte overwinning ? Nee niet op basis van het veldspel, maar zoals zo vaker bij deze spelers wel op basis van karakter en inzet.
En niet altijd het beste team wint, zoals ik zojuist zie op TV na de penalty’s tussen Manchester City en Real Madrid. Een mooi moment en tijdstip om nu naar bed te gaan en deze mooie voetbal avond af te sluiten.