SCPB’22 JO18-2 – DIOS JO18-1

Vandaag speelde de Boys van DIOS <18-1 de eerste competitie wedstrijd in de Hoofdklasse zaterdag. Afgelopen week kon de wedstrijd tegen NW-United SV helaas niet doorgaan, aangezien er geen geschikte scheidsrechter beschikbaar was vanuit de KNVB. Deze hadden wij als DIOS geeist na de schermutselingen tijdens de afgelopen wedstrijd tegen dit zelfde team. Hierop hebben wij aangeven deze wedstrijd niet te willen spelen. Gevolg was een boete van 150 euro en een punt in mindering. Hier vind ik wat van maar meer zal ik er (vandaag) niet over zeggen.
Over tot de orde van de dag en focus op de wedstrijd van vandaag tegen de fusie club SCPB’22, voorheen Pancratius en Badhoevedorp. Vorige keer tegen deze jongens zeer onverdiend met 2-3 verloren in een wel zeer leuke en sportieve wedstrijd.

We waren en zijn vooraf dus gewaarschuwd. Een rommelige trainingsweek ging aan deze wedstrijd vooraf, met name door de slechte weersomstandigheden. Vandaag zou het, qua weer, niet veel beter worden. De regen kwam met bakken uit de hemel en zo bleef het bijna de gehele wedstrijd. Gelukkig hebben we een vaste supporters groep/ ouders,  die getooid met regenjassen en paraplu’s ons kwamen aanmoedigen.
Zonder de geblesseerde Kallai, Pascal en Kayen stond er vanmiddag toch weer een goed en gemotiveerd elftal op de been. Een iets gewijzigde achterhoede met aanvoerder Kevin in de linksback positie aangevuld met Bas, Sebastiaan en David.
Middenveld op 10 deze middag Rick, aangevuld met Brent en Sami. Voorin de vertrouwde namen met Luca, Victor en Jochem. Op de bank starten deze keer Kishan en Christiaan. De eerste 10 minuten gingen gelijk op met kansjes over en weer. Spelers en beide keepers hadden het lastig op het gladde veld en de zeiknatte bal. De eerste goede kans kwam op naam van onze snelle Sami, echter 1 op 1 jammerlijk de bal op de keeper geschoten. Vrij snel daarna een schot over door Brent, na een goede pass van de sterk spelende aanvoerder Kevin. Onze verdediging stond goed en met hard werken voor elkaar verdiende we de eerste elftal eigenlijk wel een voorsprong. Zo waren er voor rust nog kansen voor Luca, met zijn rechter been en de daarop volgende kopbal van Kevin uit een corner. Het bleef echt tot aan de rust 0-0.
Wisselen. Brent en Luca even naar de kant en daarvoor kwamen Kishan en Christiaan voor in de plaats. In de rust hernieuwde tactiek met de Boys besproken en we zouden proberen iets meer druk te zetten op hun rechtsback en David doorschuiven als extra middenvelder. Het werd een 2e helft om van te smullen. Wat een passie en strijd. Mede door een zeer goede scheidsrechter werd er op het scherpst van de snede,zonder dat het gemeen werd, gespeeld. Heerlijk om naar te kijken. Maar het scoren wilde alleen nog niet lukken deze middag. Het ontbrak aan de zuiverheid bij onze eindpass. Zo was er de tweede goede kans voor Sami, na een geweldige crosspass van David over het hele veld in de 10e minuut van de tweede helft. Meteen daarna een kansje voor Victor, nadat de keeper de bal even los liet. Het is inmiddels bijna 16.30 uur en de lichten rondom het veld gaan zelfs aan. Dat helpt, want het is inmiddels al aardig donker aan het worden. We zitten in de 15e minuut van de tweede helft, wanneer een goede pass op Victor strand in een mêlee van spelers. De bal moet er wel een keertje inmiddels, want als je zelf niet scoort. Gelukkig komt daar voor alles wat DIOS support de bevrijdende treffer. Een slim balletje van Victor beland bij Jochem die de bal hoog in het dak van het doel ramt. Daar is de absoluut verdiende 0-1 voorsprong in de 22e minuut. Meteen daarna weer Sami met een kans op de 0-2 helaas net niet. Dat was de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Zo blijft deze wedstrijd tot aan het einde spannend. De moegestreden en goed spelende Victor naar de kant en nog even met Luca verder. Het is knokken voor elke meter, met de hard werkende Rick en Sebastiaan voorop in de strijd, echter lopen we met de 0-1 voorsprong in ons achterhoofd teveel achteruit. Een lange en alles of niets bal van onze tegenstander wordt niet goed verwerkt en beland voor de voeten van de tegenstander en daar is helaas 5 minuten voor tijd de toch wel onverdiende en onnodige 1-1.  
Maar dan…… onze DIOS Boys geven nooit op. We willen winnen en stropen de mouwen nog één keer op voor een waar slotoffensief. En dan komt er een doelpunt aan onze kant die echt bizar mooi en zo verdiend was. David kan niet meer en met zijn laatste krachten stoomt hij nog één keertje op over het middenveld. Een afgeslagen bal en rond een meter of 25 van het doel ramt David met zijn laatste krachtsinspanning zijn wreef tegen de bal. En dan …….. de bal snoeihard over de grond, nog extra vaart mee gekregen door het natte veld, beland de tegen de touwen. Wat een goal….en wat een ontlading en vreugde. 1-2 voor Dios met nog een paar minuten op de klok. Tegenstander gooit er nog wat tempo in, maar vanuit een vlijmscherpe counter is het de snelle Luca, die de bal na een goede individuele actie, pan klaar legt voor de snel mee gesprinte Jochem. Dat is een niet te missen kans en de 1-3 en overwinning is daar. Toch?  Nog een aantal minuten blessure tijd roept de scheidsrechter. Het is nog niet gedaan dus, want ver in de blessure tijd maakt SCPB’22 met een mooie goal er toch nog 2-3 van.  Nog twee minuten zegt de scheidsrechter. Hoe dan? Fluit gewoon af man, haha. De laatste twee minuten komen we niet meer in gevaar en de verdiende overwinning en drie punten gaan mee naar Nieuw-Vennep. Een top prestatie van deze jongens met vandaag een goed middenveld met een prima ingevallen Kishan en een zeer sterk spelende Rick op 10. Complimenten aan de geleverde strijd voor mijn mannen en respect naar de tegenstander en goed leidende scheidsrechter. Al met al een zeer sportieve en leuke wedstrijd om naar te kijken.
Op naar volgende week, alwaar Hillegom op onze wacht voor een heuse Derby. Tot dan.
Een trotste en tevreden Coach

delen