Superstars toernooi

De oorsprong van het evenement ligt in de tijd, dat topsporters op de TV een spelprogramma uitvoerden, waarbij zij de beste moesten zijn in spel onderdelen, die absoluut niet pasten bij hun echte sport. De winnaar van het onderdeel kreeg de bekroning: SUPERSTAR en dat idee hebben wij bij DIOS opgepakt om de jeugd op oudejaarsdag een prettig evenement aan te bieden. In die tijd was er vrijwel geen onderdeel, wat rechtstreeks met voetbal van doen had.  Geleidelijk aan kwam er steeds meer vraag naar toch wat met voetbal. Er zijn jaren geweest, waarin er een combinatie was van superstars onderdelen en wat zaalvoetbal wedstrijdjes.  Steeds meer kwam de wens naar zaalvoetbal naar voren en uiteindelijk heeft dat geleid tot alleen maar zaalvoetbal. Uit de superstars tijd dateren nog de traditie om iedere deelnemer te trakteren op een oliebol en iedere speler van het winnende team krijgt als prijs een geel shirt met daarop het DIOS-embleem en in het groot erop SUPERSTAR.

Dat toernooi heeft afgelopen zondag 31 december j.l. weer plaats gevonden in de Estafette. Zondag om 08.30 uur konden we in de sporthal en dit waren Daniël Loader, Len van Egmond, Andries Vork en ik, Jan Schrama. We hebben de zaal in orde gebracht om 09.30 uur van start te gaan met de leeftijd JO7 t/m JO9.  Met deze leeftijdsgroep hebben we wedstrijden gespeeld in de helft van de sporthal.  Met banken hebben we de sporthal in 2 speelvelden verdeeld. We hebben Dobbelsteenvoetbal gespeeld. Dat betekent met 2 partijen tegen elkaar spelen, helemaal met de normale voetbalregels, hier en daar wat aangepast aan de zaal situatie en daarnaast de grootste bijzonderheid n.l. geen doel, maar 4 pionnen op een onderlinge afstand van ongeveer 1 m. met daarop een grote, houten dobbelsteen.  Een score is als je tegen een pion aanschiet, zodanig dat de dobbelsteen eraf valt. Het aantal rondjes(ogen) aan de bovenkant van de dobbelsteen als hij stilligt, bepaalt het aantal gescoorde doelpunten. Eén keer raken van een Pilon kan dus 6 punten opleveren, maar ook één.  Omdat de deelname van het aantal kinderen vrij klein was, konden we maar 3 teams maken en dus speelden op één veld 2 teams een wedstrijd dobbelsteenvoetbal en op het andere veld ging het 3e team strafschoppen nemen op 4 pionnen met dobbelstenen erop en daarbij hetzelfde effect als bij dobbelsteenvoetbal, dat het aantal ogen je score aangaf.

De teams bij het dobbelsteenvoetbal waren: PSV met als leidster Wendy Teeuwen en de spelers Bradley Teeuwen, Alex de vriend van Bradley, Ryan Jansen, Alex van Munster en Tyler Groenewoud. Het tweede team was Ajax met als leider Andries Vork en de spelers Bart Vork, Ruben Martins Faia, Jaimy Wijngaaarden, Nathan Groenink en Stijn Blok. Het derde team was Feyenoord met als begeleidster (in Feyenoord shirt) Miranda van der Wolf en al spelers Jens Borst, Duuk Bouwmeester, Lucien Boers,Ruben Erkemeij en Calvin Ching Chung.

De ploegen hebben net als in de echte voetbalcompetitie 2 wedstrijden tegen elkaar gespeeld.  Ze hebben dus 4 wedstrijden gespeeld en dat leverde op dat PSV 12 punten haalde, Ajax 3 punten en Feyenoord ook 3 punten.  De spelers van PSV hebben nu een prachtig Superstars shirt.

De strafschoppen werden door de spelers van PSV als volgt genomen: Bradley Teeuwen haalde 31 punten, Dennis de vriend van Bradley scoorde 39 punten, Ryan Jansen 21 punten, Alex van Munster 23 punten en Tyler Groenewoud 20 punten. Feyenoord deed het als volgt: Jens Borst 6 punten, Duuk Bouwmeester 10 punten, Ruben Erkemeij 6 punten, Lucien Boers 3 punten en Calvin Ching Chung 8 punten.  Ajax schoot als volgt: Bart Vork 11 punten, Jaimy Wijngaarden 15 punten, Ruben Martins Faia 33 punten, Stijn Blok 0 punten en Nathan Groenink 19 punten. 

Om 11.00 uur kwamen de spelers en begeleiders van het G-team in de sporthal en die gingen op één helft een onderlinge partij spelen, waardoor we met JO7 t/m JO9 op de andere helft van de zaal nog door konden spelen. Daardoor konden die teams 2 wedstrijden tegen iedere tegenstander spelen.  Rond 12.00 uur konden we de zaal in orde brengen voor de leeftijdsgroep JO10 en JO11. Het toernooi van JO7 t/m JO9 was een geslaagd toernooi en het G-team heeft zoals altijd weer erg gezellig en sportief gespeeld.

DIOS JO10 EN DIOS JO11. DOBBELSTEENVOETBAL.

Er was de mogelijkheid om 4 teams te formeren, waardoor steeds iedereen een wedstrijd kon spelen, want ook nu was de sporthalzaal in 2 voetbalvelden verdeeld en ook nu werd er dobbelsteenvoetbal gespeeld.  Het eerste team in deze competitie was Ajax. Op verzoek van de leidsters zelf bestond de leiding van Ajax uit Daniëlle Donatz en Merel Jansen. Zij gaven leiding aan Sep Donatz, Demi Jansen, Dex Donatz en Daniël van Duijn. Leuk om te vermelden is nog wel, dat op het moment, dat ik Daniël van Duijn inschreef en een bevestiging wilde sturen naar zijn ouders, ik tegelijkertijd naar de TV keek en wel naar de bekerwedstrid Quick Boys – de Graafschap. Op het moment van bevestigen scoorde Sem van Duijn van Quick Boys. Dat heb ik bij de bevestiging de ouders van Daniël gemeld en in de sporthal heb ik nagevraagd of Sem van Duijn soms familie is. Maar nee dat is niet zo. Het tweede team is Feyenoord met als leider Shanon Tresoor. Zijn spelers waren Jay Tresoor, Cas de Bruijn, Lars Huijts en Lucas Rijnders. AZ is het derde team met als leider René Schoone. Zijn spelers waren Julian Schoone, Thomas Rijnders, Jayrese Pelgrim en Mason Christiaanse. In Feyenoord speelde Lucas Rijnders en in A.Z. Thomas Rijnders. Die 2 jongens vormen een tweeling en spelen in het echte voetbal samen in DIOS JO10-1, waarvan hun vader leider is met Bashir Jawad. Kortgeleden was DIOS JO10-1 team van de week en toen vertelde Bashir, dat de jongens zo erg op elkaar leken, dat hij ze alleen maar uit elkaar kon houden, doordat de één op zwarte schoenen speelde en de ander op gekleurde.  Vader Marc Rijnders, ook leider van DIOS JO10-1 kan z’n kinderen, zegt hij, wel uit elkaar houden, maar nu in de zaal zou dat misschien problemen kunnen opleveren. Dat heb ik vader Marc vooraf gemeld en hij zou er aandacht aan besteden en wat ik volgens mij zag, liepen de jongens ook nu op verschillende schoenen. Tenslotte het 4e team. P.S.V. met als leider Bashir Jawad. De spelers van dit team waren Danny van Groningen, Aram Jawad, Erfan Jawad en Remco Regeer. In dit geval is er ook een hele competitie gespeeld, maar dan we steeds op 2 velden tegelijk. Tussen de wedstrijden hebben we natuurlijk ruime pauzes genomen en daardoor ging het allemaal erg ontspannen. Nadat ieder team 6 wedstrijdjes gespeeld had, kregen we de volgende resultaten.  P.S.V. haalde 3 punten, Ajax 9, A.Z. 10 en Feyenoord scoorde 13 punten.  De superstarsshirts werden dus door Feyenoord verdiend.

DIOS JO12 EN DIOS JO13. GEWOON ZAALVOETBAL.

Wel 5 teams die het hele sporthal voetbalveld bespeelden. Natuurlijk hadden we wel wat kleine aanpassingen wat betreft de spelregels, maar ook bij deze categorie ging het heel erg goed ZONDER SCHEIDSRECHTER!!!!!  De deelnemende teams waren Ajax met als leiders de vader van Steyn Schouten en Wesley Keasberry. Hun spelers waren Steyn Schouten, Boet Keasberry, Daan van den Berg, Ties Cuvelier en Julius. Het tweede team was AZ met als coach Daan Bleije en spelers Jesse Bleije, Thijs van Wetering, Kyrano Siepman, Mike de Groot, Niels van Mierlo en Lizzy Roest. Dan deed ook P.S.V. mee en daarvan waren Lucas van Mouwerik en Niels Griekspoor de begeleiders. Hun spelers waren Milo van mouwerik, Jop Griekspoor,Tim Huijts, Quinty Brandsen, Pien de Clippeleir en Yosef Weijers. Ook deelnemende ploeg was Feyenoord met als coach Jeroen de Groot. De spelers van Jeroen waren Justin de Groot, Koen van Groenigen, Eline Griekspoor, Teun Schrijver, Sanne van Houten en Mees Vermaat. Tenslotte deed ook F.C. Twente mee. De coach was Tim Postma. Zijn spelers waren Tos Postma, Lars Bakker, Hugo Boers, Surya Bruggeman, Daley de Smit en Reno Rommers.

Wedstrijden over een heel sporthalveld met een keeper op een zaalvoetbaldoel. Geweldige leuke, sportieve wedstrijden. Eigenlijk om die reden alleen maar winnende ploegen. Helaas toch punten. Ajax 2 punten. A.Z. 10 punten; P.S.V. 2 punten; Feyenoord 5 punten; F.C. Twente 7 punten. De Superstarsshirts voor A.Z.

Prachtige dag. zet vast, houdt vrij 31 decmber 2024.  Ik hoop op een grote opkomst!

Jan Schrama.
delen