Tomi Popovski
Kajetan Walnik
Fjodor Zyberaj

De leider en leidster van het team zijn Elhoussaine Bougafer en Michelle van Beelen.
Het is een heel erg leuke groep die het onderling erg goed met elkaar kunnen vinden. Ze spelen de competities in verschillende fases. Dat betekent dat men bij de voetbalbond aan het eind van een fase kijkt naar de uitslagen en dan worden ploegen met veel overwinningen bij elkaar ingedeeld en zo ook met de ploegen met minder overwinningen. In de eerste fase hebben ze regelmatig hun wedstrijdjes gewonnen, maar in de tweede fase, blijkbaar ingedeeld bij wat sterkere tegenstanders hebben ze tot nu toe niet gewonnen.
Hoewel afgelopen zaterdag heb ik de wedstrijd DIOS JO10-5 tegen Kon. HFC JO10-12 gezien en daar geconstateerd, dat de 2 teams ongeveer even sterk waren, alleen de spelers van Kon. HFC waren wat handiger bij het schieten op doel en dus werd de uitslag 4-8. Op deze leeftijd hebben vrijwel alle teams, dus ook DIOS JO10-5 nog geen aanvoerder. Wel is er over nagedacht wie als er een strafschop zou komen, de strafschop gaat nemen. De strafschopnemer is Fjodor. De topscorers van het team zijn Iven en Adam.

Afgelopen zaterdag hebben ze gespeeld, maar daarvoor waren ze 2 weken vrij. Wanneer ze een uitwedstrijd moeten spelen zijn er altijd ouders genoeg om te rijden. In dit team speelt geen meisje. Ze hebben ook geen vaste keeper. De wedstrijden van hun leeftijdscategorie worden gespeeld in 4 kwarten van ongeveer 15 minuten. In de wedstrijd tegen Kon. HFC stond er ieder kwart een andere keeper op doel. Ze deden het alle vier best goed. De spelers komen redelijk tot goed trainen. We mogen van dit team nog heel veel verbetering verwachten, aangezien het hele team net begonnen is en als je dan veel op de training bent, kun je nog heel veel leren. Conclusie DIOS JO10-5 heeft leuke spelers, die nog heel veel vooruit kunnen gaan en ze zorgen dat ze leuk zijn voor elkaar en ook leuk zijn voor de leider en de leidster. Zo hoort het.

Als team van de week moeten ze met de spelers van DIOS 1 aan de hand mee het veld oplopen. Op de middenstip staan ze erbij als de scheidsrechter tost om uit te maken welke ploeg mag aftrappen. Als dat gebeurt is, gaat eigenlijk de wedstrijd beginnen. Nu gaf echter de scheidsrechter de bal aan Iven, de speler van de week. Daarna dribbelde Iven tussen de spelers van Sportlust door naar hun keeper om dan van een redelijke afstand in het doel van de keeper van Sportlust te scoren. Een fantastisch begin dus. Daarna hebben de spelers vrij om dingen te doen die ze zelf willen, bijv. naar de wedstrijd kijken.

In de rust van de wedstrijd van DIOS 1 staat er weer een activiteit op het programma. Dan worden er strafschoppen genomen. Helaas zei kort daarvoor de keeper af, die de afspraak had gemaakt om te proberen de strafschoppen te stoppen. Terwijl je dan met allerlei dingen bezig bent, komt er in eens bij dat je nog een keeper moet hebben. Op zo’n moment kom je erachter, dat vrijwel iedereen je laat barsten en jezelf erg goed moet zoeken naar hulp. Die vond ik uiteindelijk in de persoon van Frank Steegman. Die heel veel tijd aan de club besteedt en nu tijd voor mij had. Frank regelde in een mum van tijd, dat Sven Jonker uit DIOS JO15-3 keeper wilde zijn. Super dat hij in tijd van nood wilde bijspringen en daardoor het strafschoppen nemen tot een prachtig feest maakte.

De spelers van DIOS JO10-5 behaalden de volgende resultaten bij het strafschop schieten.

DIOS JO10-5 23 keer in totaal.

Ik vond het een heel leuke gebeurtenis om met DIOS JO10-5 een zondagmiddag bij een wedstrijd van DIOS 1 te zijn. Na de rust hebben de spelers in de kantine limonade gekregen en nog een hele mooie sleutelhanger als aandenken aan deze middag.