Verslag Dios Jo13-1 vs DSK Jo13-1

Dit is de laatste wedstrijd van de tweede fase en als dsk wint zijn zij kampioen en wij hebben genoeg aan een gelijk spel.

Wie o wie gaat er kampioen in de eerste klasse worden???? Jeetje dit is zo’n wedstrijd die we niet snel zullen vergeten zeg. 

Het was al snel zichtbaar hoe dsk het wilde spelen. Constant de grens opzoeken van hoe ver kunnen ze gaan. 

En als ze de bal hadden dan waren het alleen maar vuurpijlen naar voren afschieten. 

Het leek wel 31 december . Er zat geen lijn in. Alleen maar de bal naar voren pompen en hopen dat hij goed valt. 

Wij hebben tussen al die vuurpijlen wel laten zien dat we met mooie combinaties en of steek ballen wel aardig wat kansen hadden gecreëerd. Paar keer het aluminium geraakt en en aantal keren net naast geschoten.

Zij bleven fysiek spelen en wij maar proberen om niet in hun spel mee te gaan. Hoe lastig dat ook is als zo’n ploeg zo opportunistisch blijft spelen. Alleen maar lange ballen en aansluiten en knokken voor elke meter. 

De tijd tikte maar door en voor mijn gevoel leek het wel stil te staan. 

Wij waren beter doordat we bleven voetballen maar zij kregen het gevoel van als julllie hem niet maken dan is er nog steeds hoop !

Het bleef maar spannend en ja hoor 5min voor het eind schoot dsk raak door een mooie individuele actie van hun aanvoerder. 

En dan die stilte ……. maar dat is dan het mooie aan onze groep .Ze blijven erin geloven. Ze gingen gewoon verder waar ze gebleven waren. Proberen erdoorheen te komen.

En nu wilde ik juist meer tijd maar daar was niet zoveel meer van over. De laatste minuut ging in. 

Van achteruit werd er opgebouwd naar het middenveld toe en de bal werd naar de voorhoede speler gegeven.

Hij liep de 16 meter in en net dat hij erin liep werd er een overtreding gemaakt. 

De scheidrechter zag het en wees naar de stip.. Pfffff jeetje wat een roller coaster.! Iedereen had een gedeeltelijke opluchting.  

Want dan moet je hem nog maar even erin schieten. Ga er maar staan! Gelukkig bleef Lars rustig en maakte hij zijn belangrijkste doelpunt in zijn carrière. 

En dan die ontlading! Het zag er 5 min geleden nog niet zo rooskleurig uit….

O heerlijk al die kids met die blije gezichten. 

En alle opa’s en oma’s en ouders en vrienden van de kids stonden langs het veld te juichen !

Deze wedstrijd gaat niemand meer vergeten want hoe mooi is het als je het in de laatste minuut doet en dan kan zingen: KAMPIOENEN KAMPIOENEN OLE OLE OLE !!!!

Dit is een mooie bekroning van een schitterende tweede fase die we gespeeld hebben en wie weet promoveren we naar de hoofdklasse. Wij trainer/coaches Onno en Raimon en Niels zijn hartstikke trots op deze mooie groep JO 13-1 !

Ook namens alle andere DIOS leden van harte gefeliciteerd.

delen