Verslag DIOS <18-1 tegen Lisse

Vandaag stond de lang verwachte wedstrijd tegen Lisse op het programma voor onze Dios <18-1 Boys. Ondanks twee weken van relatieve rust, wintersport en weekend tripjes was niet iedereen fit uit deze “voorjaarsbreak” gekomen. Geen speler wil deze wedstrijd missen en zo vertrokken we met 15 man, inclusief de nog lang geblesseerde Pascal, naar bloemendorp Lisse. Later zouden Jim Zondag en Bart Kranenburg vanuit de 17-1 nog aansluiten.

Grote selectie vandaag, niets aan het toeval overlaten. Voor mij weer even terug bij de club waar ik samen als assistent met John Cuvelier mooie successen heb meegemaakt. Een voetbaldag met eindelijk de zon, geen regen, maar wel veel wind raasde over het kunstgras veld. Uiteraard een mooi complex, deels in aanbouw. Voorbereiding voor de wedstrijd ging iets anders als je als coach, al je te laat aan je warming-up kunt beginnen, geen kleedkamer en ruimte op het veld. Je kunt niet alles hebben, maar lastig is het wel.

De basis elf zonder verrassingen maar wel met wat twijfels. Bas Kokke hersteld van een griepje en Rick van Groenigen met lichte knieklachten konden wel starten. Christiaan Bel is ziek geweest en zit op de bank, waardoor aanvoerder en steunpilaar Kevin de Zwart als linksback begon. Met 5 wissels op de bank, is er zeker mogelijkheid tot wisselen gelukkig. Tactiek was duidelijk en Lisse zoveel mogelijk opvangen op eigen helft en vandaar uit onze snelle Jochem Sterrenburg en handige Luca van Berkel de counters plaatsen. En zo geschiede het meteen al in de 6e minuut. Een scherpe voorzet na een goede actie van dezelfde Luca belande bij de geheel vrijstaande Jochem, die de bal hoog in het dak van het Lisse doel achter Wessel van de Buld schoot. Het gejuich van de vele meegereisde Dios aanhangers verstomde toen de grensrechter van Lisse zijn vlag omhoog deed. Het signaal werd helaas overgenomen door de scheidsrechter en dus bleef het bij 0-0. Geen VAR en zullen het nooit met zekerheid weten.

Lisse lieten we aan de bal en verder dan de 16 meter werden ze ook niet echt gevaarlijk. Zo wel onze Dios Boys en daar was wederom de sterk spelende Luca die met een geweldige voorzet vanaf links wederom Jochem bereikte. En met een simpele en strakke voetbeweging tekende Jochem de op dat moment zeer verdiende voorsprong. 0-1 tegen Lisse, wat een mooie start zo na een kwartier spelen. Lisse drong wel aan en werd een paar keer gevaarlijk vanuit hun corner geholpen door de strakke wind, waarbij de bal aantal keren gevaarlijk indraaide. Zo werd er ook de doelpunt van Lisse afgekeurd na een overtreding op 1 van onze spelers. Het bleef lange tijd 0-1 en zaak op deze voorsprong tot aan de rust vast te houden. In de 38e minuut kreeg Lisse nog twee keer achter elkaar een vrije trap rond de 16 meter, waarbij we denk ik goed wegkwamen dat de scheidsrechter geen penalty gaf. Vanuit een vlijmscherpe counter en een splijtende pass van Sami Afkerin kon Jochem alleen op doel afgaan. Helaas belande het schot op de benen van de keeper Wessel, waar een voorzet op de geheel vrijstaande Luca een beter optie had geweest. Toch werd het in de allerlaatste minuut alsnog 1-1 na dom verlies aan onze kant op het middenveld. Vanuit de omschakeling was het Lisse die de 1-1 liet aantekenen. Meteen rust en dit tegendoelpunt kwam natuurlijk op een heel vervelend moment.
Wissel in de rust, waar Rick met knieklachten echt niet meer verder kon en dus Kevin de Zwart terug op 10 en Christiaan op zijn vertrouwde linksback positie. Meteen een kansje voor onze spits Victor Carrera op de 1-2, echter recht in de handen van de keeper. Dios kreeg het de tweede helft iets lastiger en bij een aantal vloeide de krachten wat weg. We kregen steeds minder vat op het spel en onze kracht als team te knokken voor elke meter werd wat minder in deze fase. Tijd voor wissels om de spirit wat terug te krijgen en vol op de aanval te gaan. Net op dat moment kreeg Victor een beuk bij de zijlijn en belande tegen de reclame borden. Rare actie en helaas kon die niet verder. Improviseren en dus Bart in de spits voor Victor en Jochem eruit voor Kishan. Alles op de aanval om de voorsprong te bewerkstelligen. Maar deze omzetting liep niet goed af, want het werd direct 2-1 voor Lisse. Dit zag er niet goed uit. Een aantal spelers van ons liepen op hun tandvlees en krampjes hier en daar in de kuiten. Zo konden Sami en Luca niet meer verder door kramp en maakte Kayen en Jim hun opwachting. We probeerde nog aan te dringen en de gelijkmaker te forceren, echter het ontbrak ons aan stootkracht om echt nog gevaarlijk te worden. Toen ook David Schrijver er nog af moest met kramp stonden we zelfs met 10 man en was de 3-1 het logische gevolg.
Een zeer teleurstellende middag en zo ook deze uitslag. Teveel jongens haalde niet hun niveau vandaag, waarbij echter Bas Kokke, Sebastiaan Snijders en Kevin de Zwart absolute uitblinkers waren aan onze kant en gevochten hebben als leeuwen. Dat moet gezegd worden. Een zure nederlaag die met elkaar moeten verwerken en op naar de volgende week, waar RCL alweer wacht, die dit weekend hun eerste overwinning pakte. We kunnen dus weer aan de bak, maar dat is Divisie voetbal.

Tot de volgende week een teleurgestelde trainer/ coach René van Heiningen.

“De sterk spelende Bas Kokke kon ook een nederlaag niet voorkomen”