Zondag 21 April, Team van de Week DIOS G1

WEDSTRIJD DIOS 1 – SWIFT 1.

DIOS G1 team van de week. Als vereniging zijn we heel trots op dit team en dus mogen zij zeker niet ontbreken in de rij van teams van de week, die DIOS 1 vergezellen tijdens de voorbereiding op hun wedstrijd.
De spelers, die tijdens de wedstrijd aanwezig waren, zijn Jasper Bruckner, Casper van der Riet, Ian Kaestner, Thom Holleman en Michiel van Kan. Met z’n vijven hebben zij er een heel erg gezellig team van de week gebeurtenis van gemaakt. De vader van Casper was de leider van de groep, omdat leider/trainer Rob Hoogeveen niet aanwezig kon zijn. Wij moeten heel erg trots zijn op het feit, dat Rob de begeleiding van dit team op zich genomen heeft, want de manier waarop Rob met de groep omgaat is echt heel uniek. Rob kan zich prima in de spelers vinden, waardoor hij een geweldige sfeer in de groep weet te brengen en bovendien weet hij vanuit deze heel prettige sfeer de manier van voetballen geweldig te verbeteren. Zodoende is het steeds een feest om het G-team te bekijken.

De aanvoerder van het team is Tim Surink. Tim speelt op een belangrijke plek in het team, want hij speelt in het midden van het middenveld en hij kan heel goed schieten. Dus is Tim ook de topscorer van het team. Doordat ze steeds beter gaan spelen, zijn ze op dit moment op de derde plaats van de ranglijst beland. Thom en Michiel zijn de twee geweldige keepers. Bijna altijd spelen ze een halve wedstrijd als keeper. Ook dat keepen gaat bij beiden hartstikke goed. Er speelt geen meisje in het team. Iedere woensdag wordt er getraind van 19.00 – 20.00 uur. Bijna alle spelers zijn iedere week aanwezig.

Bij het betreden van het veld door DIOS 1 werden de spelers van het eerste elftal vergezeld door de G spelers. Na de toss moest de speler van de week, dat was Michiel, met de bal tussen de spelers van Swift door richting de keeper van Swift dribbelen en dan vanaf iets minder dan 16 m. op doel schieten. En zo waar, Michiel scoorde. Voordat de wedstrijd begonnen was, stond DIOS al met 1-0 voor.
Toen begon de wedstrijd. In de rust gingen we strafschoppen nemen op het grote doel van veld 1. De keeper was de wisselspeler van DIOS 1, n.l. Rick de Koker. Rick is een super multifunctionele speler, die ook nog goed kan keepen. In een kwartier, zo lang duurt de rust, heeft iedere speler 7 strafschoppen genomen. Dit resulteerde in de volgende scores:
Jasper 3 keer gescoord
Casper 4 keer gescoord
Ian 2 keer gescoord
Thom 5 keer gescoord
Michiel 3 keer gescoord
Samen hebben ze keeper Rick 17 keer gepasseerd.

De teams, die tot nu toe team van de week zijn geweest, hebben de volgende scores bereikt bij het strafschoppen schieten.

DIOS JO11-1 33 keer gescoord.
DIOS JO10-1 50 keer gescoord
DIOS JO10-2+3 19 keer gescoord
DIOS JO10-4 20 keer gescoord
DIOS JO10-5 23 keer gescoord
DIOS G1 17 keer gescoord

Daarna kregen de spelers in de kantine wat te drinken en daarbij een prachtige DIOS sleutelhanger, waarna ze als ze wilden naar huis mochten. Gedurende de middag, dat moeten we absoluut melden, is ook leider/trainer Rob op het veld verschenen. Hoewel Rob andere bezigheden had en keurig voor vervanging had gezorgd, kon hij de verleiding niet weerstaan toch een groot gedeelte van de middag bij “zijn jongens” te zijn.

Het was een geweldig geslaagde middag en de trots die we al hadden over ons G team is alleen maar groter geworden. De spelers van ons G-team kunnen een voorbeeld zijn voor heel wat spelers uit de reguliere teams!

Jongens bedankt !

Jan Schrama


delen